Glömt lösenordet? Klicka här.

Arkiv

Vi använder Merivaaras produkter

Merivaara OpenOR integration system and Q-Flow lights delivered to a new Integrated Operating Theatre at Epsom Hospital in UK

A newly installed operating theatre at the Elective Orthopaedic Centre (SWLEOC) in Epsom Hospital, South West London is equipped with the latest state-of the art integrated digital theatre technology provided by Merivaara distributor Bender UK.

Nytt system styr all teknisk utrustning vid operation

Akademiska sjukhuset i Uppsala har valt att utrusta sina nya operationssalar med ett helt nytt koncept. Ett avan-cerat integrationssystem som i princip styr merparten av salens rumsfunktioner och medicinteknisk utrustning.

Nordens modernaste friskhus

I Mölndal, strax utanför Göteborg, ståtar en magnifik byggnad med ett yttre av glas. Dagsljuset flödar in genom glasväggen. En terrass som sträcker sig runtbyggnaden fungerar som ett slags mellanvägg och hjälper till att spara värme-energi. Med sin miljöklassificering GULD är bygganden den första i sitt slag i Europa. 

OpenOR vald till att integrera apparatur i operationssalar

Dolomiti Sport Clinic är en privat vårdklinik som ligger mitt i det vackra landskapet av Dolomiti bergen i Italien. Byggandet av kliniken anförtroddes åt "Ospital" en förgrening av Dimensione Group. Dimensione hanterade konstruktion och byggprocessen, samt inköpen av den senaste tekniken för att utrusta den nya kliniken, detta inkluderade Merivaaras banbrytande OpenOR lösning för bildhantering och fjärrkonsultation.

Enkel bildhantering och konsultation i operationssalen

På dagkirurgiavdelning på Päijät-Häme centralsjukhus i Finland, används OpenOR, det nya integrerade OP ledningssystem i endoskopisk kirurgi. 

Se videon!

Högklassig kirurgi inom historiska ramar

Tölö sjukhus i Helsingfors centrum har redan i över 80 års tid hjälpt svårt skadade patienter från olika delar av Finland. Sjukhuset som en gång i tiden grundades som Finlands Röda Kors Traumasjukhus var det första i sitt slag i Finland i början av 1930-talet.  Numera är sjukhuset känt för att ta hand om människor i alla åldrar och idag görs årligen cirka 13 000 operationer på Tölö sjukhus.  

ECMO-specialisterna på Karolinska räddar liv i hela Norden

När svininfluensaepidemin bröt ut hösten 2009 blev ECMO ett känt begrepp även inför en bredare publik. Den hösten flögs allt som allt 13 patienter med svåra lungproblem in, både från Sverige och från andra länder, för att få vård på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Smidigare service för kunderna hos Plastikkirurggruppen

Redan i den snyggt inredda receptionen möts kunderna av en fräsch och gemytlig atmosfär. Väntrummen är hemtrevligt inredda med soffor, tidningar och TV. Den nyrenoverade privata kliniken erbjuder olika typer av plastikkirurgi både för kunder som kommer på eget initiativ och kunder med remiss från Landstingets läkare.

Kundanpassade operationsbord för bättre arbetsmiljö

I stenhård konkurrens med de riktigt stora aktörerna vad gäller centrala sjukhusmöbler tog finska Merivaara hem en order på sex specialanpassade operationsbord för dagkirurgi och endoskopi på Borås lasarett.